×

Çocuğunuzla Seyahat İçin İpuçları

Çocuğunuz ile konuşun Çocuğunuzla seyahatiniz süresince tehlikeli olabilecek durumları konuşabilirsiniz. Yolculuk sırasında, aracı sürenin dikkatini dağıtıcı hareketlerden sakınması gerektiğini, otobüs, uçak ya da tren yolculuklarında neden yerinden kalmaması gerektiğini önceden anlatıp çocuğunuzu hazırlıyor olmanız, tatil süresince sizin de rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Çocuğunuza bunları anlatırken, neden uçakta, otobüste ya da trende parkta ve evde davrandığımız gibi davranamayacağımızı iyice açıklamalıyız. Birlikte oturacağız, oyuncaklarımızla oynayacağız, müzik dinleyeceğiz ve gideceğimiz yere varmak için heyecanla bekleyeceğiz gibi cümleler kurarak çocuğunuzu pozitif yönde motive edin ve bu şekilde davrandığında çok mutlu olacağınızı anlamasını sağlayın.

Çocuğunuzun düzenine uygun hareket edin Zor da olsa elinizden geldiğince çocuğunuzun yemek ve uyku saatlerine tatiliniz boyunca uymaya çalışın. Uzun yolculuklarda, çocuğunuzun uyku düzenini bozmamak için çocuğunuzun gece uykusuna geçmeden önceki zaman diliminde ya da çocuğunuzun uyandığı sabahın erken saatlerinde yola çıkmanız gün içerisinde yaşanacak uyku problemlerinin önüne geçebilir.

Çocuğunuzun enerjisini dışa vurmasını sağlayın Arabanızla seyahat ediyor ve uzun bir yolculuk yapacaksanız, her iki ya da üç saatte bir, uygun bir yerde durup çocuğunuzun yürümesine ve dolaşmasına izin verin. Parklar ya da yeşil alanlar kısa süreli durmak bu durumlar için ideal seçimler olabilir.

Çocuğunuz için bir tatil çantası hazırlayın Yolculuk süresince kendisinin taşıyacağı özel bir çanta hazırlayın. İçerisine okumaktan keyif aldığı bir kitabını, boyama kitabını, müzik dinleyebileceği bir kulaklık ve çevresini rahatsız etmeyeceğinden emin olduğunuz bir oyuncağını koyabilirsiniz. Çocuğunuz çantasını taşırken büyük bir keyif alırken aynı zamanda çantasından kendine ait eşyaları çıkarıp, onları tekrar çantaya da yerleştirmesi onun için bir oyun haline gelecektir.

Çocuğunuz için bir güneş perdesi alın Yolculuk sırasında güneş ışınları çocuğunuzu rahatsız edebilir. Arabanızla yolculuk yapıyorsanız, çocuğunuzun bulunduğu alanın camlarına bir güneş perdesi alarak, onun güneş ışınlarından etkilenmeden yolculuk yapmasını sağlayabilirsiniz.

İçecekler ve atıştırmalıklar taşıyın Dökülmesi zor içecekler ve kolay açılıp kapanabilen kutularda yer alan, temizlemenize gerek kalmayacak kolay atıştırmalıkları yanınıza alın. Kurutulmuş meyve, faydalı çerezler vb olabilir.

Acil durumlar için küçük bir paket Yolculuk sırasında her şey başınıza gelebilir..Mutlaka ıslak mendil, ek kıyafetler, küçük yaralanmalara karşın yara bandı, ek şişede su ve acil durumlarda ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz minik yardımcılarınızı yanınızda duracak bir çantada bir araya getirebilirsiniz. Uçakla seyahat ediyorsanız, çocuğunuza hatta kendinize ait düzenli kullanılan ilaçları bagaja vermekten kaçınınız, mümkünse kabin içine aldığınız çantada bulundurunuz.